Hoe het werkt

Met jouw hulp kunnen we een eenzame oudere op een speciale dag laten bedolven onder de lieve kaartjes vanuit hele het land. Hoe doen we dat?

1.

De eerste stap is jouw aanmelding. Meld je aan als vrijwilliger zodat wij met je in contact kunnen komen.

Dat kan hier: meld je aan!

2.

Je krijgt van ons een mailtje wanneer wij een oudere hebben gevonden met daarin de gegevens die je nodig hebt. Voor het optimale verrassingseffect vragen we je het kaartje op een specifieke datum te versturen.

3.

Koop of knutsel een vrolijk kaartje voor de desbetreffende oudere. Wat je erop schrijft is aan jou! Hier vind je wat tips. Wil je de oudere de mogelijkheid geven jou een kaartje terug te sturen? Vergeet dan je eigen adres niet te vermelden.

4.

Laat de postbode het werk doen! Over een poosje zullen we je weer een mailtje sturen met een nieuwe gelegenheid om een oudere BLIJ te maken. Deze frequentie hangt af van wat je zelf aangeeft tijdens je aanmelding.

1.

Ken je iemand die wij BLIJ kunnen maken op een speciale gelegendheid? Laat het ons weten! Je kan een oudere bijvoorbeeld opgeven voor een verjaardag, operatie of bij langdurige ziekte.

Dat kan hier: geef iemand op

2.

Wij nemen contact met je op! Soms hebben we nog een vraag voor je, of willen we nog wat checken voordat we onze vrijwilligers oproepen. We laten het je natuurlijk weten zodra we onze vrijwilligers hebben gevraagd een vrolijke kaart op te sturen!

3.

Wil je bijvoorbeeld je buurvrouw verrassen maar weet je niet zeker of ze akkoord is met het verspreiden van haar gegevens? In dat geval laten we de kaartjes bij jou thuis bezorgen en kun jij ze bij de oudere langsbrengen/in de brievenbus gooien. Zo zijn we zeker dat we netjes omgaan met ieders privacy!

4.

Nu hebben we samen een ouderen BLIJ kunnen maken op een bijzondere dag. Heb je van de oudere gehoord wat hij of zij de post heeft ervaren? Stuur ons nog even een kort mailtje, zo kunnen wij onze vrijwilligers laten weten dat de attentie gewaardeerd werd!