Wat schrijf ik op een kaartje?

Je gaat voor het eerste een kaartje sturen naar een oudere: geweldig! Je bent niet de enige als je lang nadenkt over wat je gaat schrijven. Daarom helpen we je graag even op weg!

Hiernaast vind je wat tips, maar geef er vooral je eigen persoonlijke draai aan!

Schrijf gerust alsof je naar een vriend of kennis schrijft

Wij geloven dat respect niet afhangt van een ‘u’ of een ‘jij’. Daarom is het prima als je tutoyeert, juist op die manier komen je kaartjes persoonlijker over!

Er bestaat geen nutteloze informatie

Eenzaamheid is volgens professor De Jong Gierveld een ervaren gemis aan sociale relaties. De verrassing van zoveel kaartjes is daarom heel waardevol en speciaal, maar neemt de eenzaamheid niet echt weg. Maak daarom de felicitatie extra bijzonder! Is een familielid van jou ook jarig op die dag? Of ga je op de verjaardag van de oudere iets leuks doen? Ken je iemand die woont in de stad waar de oudere woont? Schrijf het!

Laat weten van wie de oudere deze kaart krijgt

Het is ontzettend waardevol om de persoon achter de kaart te leren kennen voor de oudere, maar alleen al een voornaam geeft een menselijk en warm gezicht. Nog leuker is als je ook je woonplaats wil delen; zo krijgt de oudere echt kaartjes uit het hele land!

Liefs van Iza uit Haarlem en Erik uit Dronten

Optioneel: schrijf je eigen adres op de kaart

We willen je weer vragen om je eigen adres op de kaart te schrijven zodat de oudere terug kan schrijven: zo ontstaat er een ontzettend waardevolle band die nóg langer het verschil maakt! Juist dat neemt de eenzaamheid weg, zoals puntje 2 ook al liet zien.