Over ons

Wie zijn wij?

In mei 2020 kwamen Iza en Erik met het idee voor stichting dichterBLIJ. Door corona gingen Iza’s eindexamens niet door en daarom schreef ze een brief aan een woonzorgcentrum in de buurt met de vraag of zij een bewoner wisten waarmee ze kaartjes en brieven kon gaan uitwisselen. Toen Erik zag hoe haar penvriend en mede-Elvisfan vertelde hoe leuk hij haar kaartjes vond, begon het idee van dichterBLIJ. Vanaf die tijd verzamelden ze allerlei mensen om zich heen die konden helpen met het verwezenlijken van hun bijdrage in de strijd tegen de eenzaamheid. In september 2020 was hun stichting een feit. Naast bestuursleden van hun eigen stichting zijn ze ook al meer dan twee jaar een stelletje. Hieronder stellen ze zichzelf voor:

Hej! Mijn naam is Iza,

Hej! Mijn naam is Iza,

en samen met Erik heb ik stichting dichterBLIJ opgezet. Op dit moment ben ik bezig met mijn bacheloropleiding Philosophy, Politics & Economics aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik woon en ben opgegroeid in Haarlem, wat zich bevindt tussen mijn studiestad Amsterdam en de plek waar ik het liefst al mijn vrije tijd doorbreng: het strand. Je ziet mij zomers dan ook regelmatig op de fiets vertrekken richting Zandvoort aan Zee. Ik vind het belangrijk om naast het zorgen voor mijn eigen geluk, ook bij te kunnen dragen aan het geluk van anderen. Nadat ik regelmatig kaartjes uitwisselde met een bewoner van een lokaal woonzorgcentrum, was bij Erik en mij het idee van dichterBLIJ geboren. Mijn hart maakt elke keer weer een sprongetje wanneer ik lees dat een oudere overspoeld is door kaartjes van onze enthousiaste vrijwilligers. 

Als penningmeester van de stichting ben ik verantwoordelijk voor de financiële kant van dichterBLIJ. Ook kom je bij mij terecht wanneer je iemand opgeeft om BLIJ gemaakt te worden. Wil je met mij in contact komen over een van deze onderwerpen, of iets anders? Mailen of appen kan altijd! Via iza@dichterblij.nl of 0639602880 kun je mij bereiken.

 

Het bestuur

Naast dat Erik en Iza respectievelijk de functies secretaris en penningmeester vervullen, is Sam de laatste persoon die het bestuur compleet maakt. Deze 33-jarige maatschappijleerdocent uit Heemstede is de enthousiaste voorzitter van stichting dichterBLIJ. Ook Sam is actief in de gemeentepolitiek. Hoewel zijn functie voornamelijk een symbolische waarde heeft en Sam niet betrokken is bij het dagelijkse bestuur, zijn objectieve bijdrage als derde persoon bleek al vaak als waardevol advies te dienen. Met Sam als voorzitter is de stabiliteit van het bestuur verstevigd en komen er vaak nieuwe ideeën ter spraken. Bovendien is hij ook ontzettend gezellig, wat de bestuursvergaderingen een hoop leuker maakt 🙂

Zoek je contactgegevens of informatie over de stichting? Klik dan hier!